Schoonheidstips

23 december 2017

Vrouwen onzeker over wenkbrauwen

Uit onderzoek onder 1000 vrouwen blijkt dat de helft van de vrouwen zich onzeker voelt over haar wenkbrauwen. Ligt hier een kans voor beautyprofessionals, met name voor schoonheidsspecialisten, PMU-specialisten en visagisten? Of speel jij hier met je salon en behandelingen al op in?

De juiste vorm en kleur

De ondervraagde vrouwen vinden het belangrijk dat het model en de kleur van hun wenkbrauwen goed is. Wenkbrauwen zijn immers erg bepalend voor de gezichtsuitdrukking en de hele uitstraling. De vrouwen uit het onderzoek besteden maandelijks ongeveer 15 euro aan het verven en vormen van hun wenkbrauwen.

Perfecte wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn onderhevig aan trends. Tegenwoordig mogen wenkbrauwen weer wat voller zijn, maar er zijn ook tijden geweest dat getekende, dunne wenkbrauwen helemaal hip waren.

Beauty ritueel @ home

Ongeveer een derde van de vrouwen brengt elke dag haar wenkbrauwen in model. Zij epileert haar wenkbrauwen en gebruikt eventueel een wenkbrauwpotlood, -poeder of -gel. Een vijfde van de vrouwen verlaat nooit het huis zonder iets aan haar wenkbrauwen te hebben gedaan.

Opvallend is dat de meeste vrouwen wekelijks zo’n tien minuten tot een half uur bezig zijn met hun wenkbrauwen. Dat is langer dan de meeste vrouwen met hun totale make-up bezig zijn.

Kans voor beautyprofessionals

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen vaak de mist in gaan bij het doen van hun wenkbrauwen. Veel gemaakte fouten zijn te veel epileren, twee verschillende wenkbrauwen, de verkeerde vorm of de verkeerde kleur. Ligt hier een kans voor jou als beautyprofessional?

Leer alle ins & outs over Wimpers & wenkbrauwen en word een expert bij de Level Up Beauty Academy.
Zie opleidingen Wenkbrauwstyling, wenkbrauwextensions, allround wimper & wenkbrauwstylist

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste Level Up updates rechtstreeks in je mailbox. Geen zorgen, we sturen je geen spam.