Schoonheidstips

Permanente make-up

's Ochtends helemaal opgemaakt uit je bed stappen: het lijkt wel een droom. Wie wil er nu niet voorgoed verlost zijn van uitgelopen mascara, of vaarwel zeggen tegen lippenstift die je elke drie uur opnieuw moet aanbrengen? Dankzij permanente make-up kan die droom voor velen werkelijkheid worden. Maar wat houdt een dergelijke behandeling nu precies in, en is het echt wel iets voor iedereen?

Permanente make-up kan je ritueel voor de spiegel een heel stuk inkorten. Terwijl je eyeliner, je lippenstift en je wenkbrauwpotlood nu nog steevast in je make-uptasje zitten, heb je ze binnenkort misschien niet meer nodig. Als je kiest voor permanente make-up worden die hebbedingen vervangen door een pigmentvloeistof, die onderhuids ingespoten wordt en daar de gewenste kleuring veroorzaakt. Klinkt heel erg pijnlijk, maar dat is het naar verluidt niet echt. Helemaal pijnvrij zal de behandeling waarschijnlijk nooit zijn, maar vooraf wordt je huid ingesmeerd met een verdovende vloeistof die het tatoeëerproces moet vergemakkelijken. Als je erg bang bent voor de pijn kan je ook eerst een pijntest doen. Zo'n test laat je kennismaken met het proces, waardoor je zelf kan oordelen of het je de pijn waard is of niet. Permanente make-up kan je wenkbrauwen voller en meer gestroomlijnd maken, je ogen accentueren of je lippen permanent van een gezonde rode kleur voorzien. Ook als je altijd al gedroomd hebt van aantrekkelijke, volle lippen kan deze behandeling jou helpen. Je kan zowel kiezen voor een gekleurde lipliner als voor een neutrale variant in je eigen huidtint, die je lippen onopvallend een boost geeft.

Risicoloos?

Een behandeling met permanente make-up is doorgaans zonder gevaar, zeker als je vaak last hebt van allergieën informeer je je het best grondig. De pigmenten kunnen immers reacties uitlokken, bijvoorbeeld als vrouwen allergisch zijn voor zwarte kleurstof. Ook wanneer je last hebt van koortsblaasjes of andere terugkerende wondjes win je best op voorhand advies in bij het gespecialiseerde beautysalon. In dat geval kunnen bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen worden. 'Het belangrijkste is dat geïnteresseerden zich goed informeren, en dat ze zich bewust zijn van hun eigen gezondheidstoestand. Zo kunnen zwangere vrouwen een pigmentbehandeling maar beter vermijden, omdat in dat geval immunitaire reacties moeilijk te voorspellen zijn. Ook diabetespatiënten moeten goed opletten, ook al is voor hen een behandeling doorgaans onschadelijk. Hier hangt veel af van de deskundigheid van de schoonheidsspecialiste: diabetici zijn vatbaarder voor infecties, en dus wordt goed ontsmetten zoveel belangrijker.'

Advies en begeleiding

De eerste stap naar permanente make-up is een afspraak bij een gespecialiseerd beautysalon voor een kennismaking. Tijdens dat aftastende gesprek wordt er niet alleen nagegaan of je een geschikte kandidaat bent, maar kan de consulente ook advies geven over wat er bij jou zou passen.

Het belangrijkste blijft dat je helemaal achter je beslissing staat en dat je vertrouwen hebt in je schoonheidsspecialiste. Het gaat immers om je aangezicht, je visitekaartje, en dat vertrouw je best alleen toe aan iemand die weet wat ze doet.

Wanneer u zelf de ambitie hebt om PMU-specialiste te worden, dan is vakmanschap vereist. Je kennis en vaardigheden bepalen uiteindelijk het resultaat van jouw behandeling. Het aanbrengen van permanent make-up is een secuur en verantwoord vak. Het is noodzakelijk om een professionele opleiding te volgen en dan is het aangewezen deze te volgen bij de LEVEL UP ACADEMY.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste Level Up updates rechtstreeks in je mailbox. Geen zorgen, we sturen je geen spam.