Schoonheidstips

Huidverbetering

Als er één collectief gedachtegoed bij vrouwen (en veel mannen) bestaat, dan is dat de wens om mooi oud te worden. Miljarden geven we uit aan de strijd tegen rimpels.

Huidveroudering en huidveroudering

Er bestaan twee soorten huidveroudering; intrinsieke- en extrinsieke huidveroudering. Intrinsieke huidveroudering, ofwel de natuurlijke veroudering (veroorzaakt door onze eigen genen), bezorgt ons fijne rimpeltjes, een dunnere huid, minder vet en botmassa waardoor het gezicht wat gaat invallen, en een drogere huid. Maar de vale, dikke, stugge bijna leerachtige huid met pigmentvlekken en diepe rimpels is het gevolg van extrinsieke veroudering. Zoals de naam al zegt komt extrinsieke veroudering van buitenaf. Naast zon zijn roken, chronische huidirritatie door bijvoorbeeld verkeerd cosmeticagebruik, mimiek (denk aan de fronsrimpels) en alcoholgebruik de belangrijkste oorzaken.

Voorkomen is beter dan genezen

Het allerbelangrijkste wat je natuurlijk kunt doen om rimpels te voorkomen is je huid beschermen tegen de zon. Maar er zijn meer maatregelen die je kunt nemen. Stress heeft een ongelooflijke invloed op je huid; door langdurige stress kan je huid echt versneld verouderen. Ook voeding is van essentieel belang. Een voeding die rijk is aan antioxidanten en vrije vetzuren beschermt je huid tegen het ontstaan van rimpels, terwijl voeding met veel slechte koolhydraten (suikers) je collageen verzwakt en het elastine in je huid verandert in een oud verbrokkeld elastiekje. Roken is natuurlijk een bekende rimpelveroorzaker. Roken zorgt voor een verminderde doorbloeding van de huid en een grote hoeveelheid vrije radicalen. Het resultaat; de huid wordt dikker, krijgt het een ongezonde bleek gelige kleur en er ontstaan op jonge leeftijd al rimpels.

Gelukkig bestaan er wel degelijk goede crèmes met ingrediënten die echt wat doen voor je huid. Producten en apparaten die je huid weer sterk, stralend en rustig kunnen maken, en deels voorkomen dat huidveroudering optreedt.

Ben je al schoonheidsspecialiste en krijg je veel klanten over de vloer die steeds vaker vragen specialistische behandelingen, zoals specifieke huidproblemen: denk hierbij aan huidveroudering, acné, pigmentatie, enz.

Je wilt natuurlijk niet je klant afwijzen, daarom is de Voortgezette opleiding ‘huidverbetering’ aan de Level UP Academy een absolute aanrader!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste Level Up updates rechtstreeks in je mailbox. Geen zorgen, we sturen je geen spam.