Schoonheidstips

Het voordeel van een goede scrub behandeling

Het voordeel van een goede scrub behandeling is dat het je huid zacht en schoon en glad achterlaat, ontdaan van dode huidcellen.

En of je nu wilt gaan zonnen op het strand of je huid wilt bruinen uit een potje of flesje, voor een mooi bruin resultaat is het belangrijk dat je huid schoon is. Bovendien worden verzorgingsproducten bij regelmatig scrubben beter opgenomen door de huid.

Huidtypen

Een scrubbeurt is goed voor alle huidtypen. Alleen als je een hele droge en/of gevoelige huid hebt zul je het heel voorzichtig aan moeten pakken en wat minder vaak moeten doen. Met voorzichtig aanpakken bedoelen we dat je een srubproduct kiest met zo fijn mogelijke korreltjes en goede verzorgende ingrediënten voor je huid.

Hoe?

Je hebt allerlei kant en klaar scrubs voor zowel lichaam als gezicht. Maar je kunt ook heel eenvoudig een scrub zelf maken. Een ander voordeel daarbij is dat je precies weet wat er er in zit.

Hoe vaak?

Het is goed om je huid één of twee keer per week te scrubben. Kies hiervoor een product met fijne korreltjes. Er zijn ook hele grove producten maar die kun je beter niet gebruiken. Deze kunnen je huid onnodig beschadigen en irriteren en dat is iets dat je wilt voorkomen.

Wanneer?

Het is goed om je huid ’s avonds een scrub te geven. Je huid heeft dan de tijd om ’s nachts weer te herstellen. Ook als je zelfbruiner wilt aanbrengen kun je het beste de avond voordat je de zelfbruiner wilt gebruiken je huid scrubben. Je huid is dan ontdaan van dode huidcellen en daardoor kan je huid beter bruin worden.

Vind jij het leuk om tips te geven over bijvoorbeeld huidverzorging? Werk jij graag met mensen? Dan is de opleiding Schoonheidsspecialiste wellicht iets voor jou!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste Level Up updates rechtstreeks in je mailbox. Geen zorgen, we sturen je geen spam.